Voordat je op stage gaat moet deze geregeld zijn, dat is met een buitenlandse stage niet anders en misschien nog wel belangrijker. Zo’n buitenlandse stage kost een boel geld en het zou jammer zijn als dat voor achteraf voor niets blijkt te zijn geweest.

Daarom ben ik, nu ik contact heb met Kristinn Thórisson van de Reykjavík University (Háskolinn í Reykjavík), probeer ik zo snel mogelijk op papier te krijgen wat zij van me willen en ga ik dan met m’n stagebegeleider hier, Robert van Liere, uitzoeken of wat ze willen haalbaar is.

Op dit moment lijkt het erop dat ik iets in het project Superhumanoid One zal gaan doen, een kunstmatig intelligente agent bedoeld voor het geven van onderwijs. Eén van de onderdelen wat de agent moet kunnen is uitleggen hoe het heelal in elkaar zit. Omdat we dit zelf nog maar amper weten ben ik erg geïnteresseerd in hoe we dat gaan aanpakken. Robert vindt het een goed idee en een interessant project en van Kristinn lijkt me duidelijk dat hij er enthousiast over is.