In deze tijd is het bellen naar IJsland helemaal zo duur niet meer, zeker niet als je dat over Internet doet. Dus hebben Kristinn vandaag zo’n 40 minuten gepraat over wat we willen gaan doen. Erg leuk gesprek, maar toch ook best wel vreemd en eigenlijk ook best moeilijk te volgen via een belabberde headset.

Ik heb gebruikgemaakt van het handige programmaatje Audio Hijack (ja, erg non-free) om het gesprek op te nemen, zodat ik het kan terugluisteren en ik moet zeggen, over fatsoenlijke luidsprekers gaat dat een stuk beter. Volgende keer dus niet meer prutsen met die Jabra.

In ieder geval, we zijn er beiden van overtuigd dat we het gaan doorzetten nu en dat is voor mij dan ook het sein om het verblijf te gaan regelen. Kristinn gaat even navragen of er iets particuliers in de buurt vrij is, intussen kan ik een Word documentje gaan invullen om een plek in een guesthouse (bedje, tafeltje, douche) te krijgen.

Ook het verblijf met m’n ouders kan nu begonnen worden om geregeld te worden. We willen zo rond de 23e juli vertrekken en eens de omgeving bekijken. Kristinn raadde ons aan om dat inderdaad zo vroeg mogelijk te doen, want in juli is het weer nog lekker genoeg en zijn de dagen lekker lang. De ouders van m’n huisgenoot kwamen in november… Niet echt de beste tijd; korte dagen, regelmatig sneeuwstormen en natuurlijk is het ook gewoon koud. Okee, dus, dan gaan we daar eens achteraan! Voor de grap heb ik een reisgids van Askja besteld, die kwam vandaag ook binnen.

Gisteren had ik weer een van m’n twijfeldagen, overpeinzend of ik er wel goed aan doe en vandaag heeft me weer overtuigd dat ik  inderdaad door moet zetten. Vandaag kwam ook de splinternieuwe Apple MacBook uit die ik hoop mee te kunnen gaan nemen naar Niceland (Engelse woordspeling, bron onbekend, wellicht van zanger Mugison).