Ik lees een aantal weblogs van mensen die in IJsland, de twee meest actieve daarvan zijn The Iceland Report en The Iceland Weather Report.

The Iceland Weather Report vertelt vanuit de persoon Alda Kalda ongeveer dagelijks een klein verhaaltje over vanalles en nog wat, maar bovenal wordt aan het eind van elk stukje ook nog even vermeld hoe het weer in de Rokende Baai (letterlijke vertaling van Reykjavík) is. Dat is natuurlijk erg handig en ik volg het ook al enige tijd om te weten dat er gegarandeerd een paar zeer oncomfortabele dagen aankomen :)

The Iceland Report wordt bijgehouden door Jared Bibler, een Amerikaan uit Boston die in 2004 zijn woonplaats heeft verruild voor de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Hij documenteert vooral de verschillen in cultuur en de confrontatie om nu zelf útlendingur te zijn en hoe je dan behandeld wordt.
Laatstgenoemde is nu geïnterviewd door Shortcut, een weblog over leven in verschillende Europese steden in het algemeen en hij vertelde hier dat hij zijn weblog initieel is gestart voor familie en vrienden en dat later wildvreemden hem begonnen te herkennen op straat. Wat ik wel grappig vond was de conclusie over zijn lezers:

Upside of being a blogger?

Getting insightful comments, reader emails, and meeting interesting new people I otherwise would never get to know. At this point, I’ve met almost 10 readers as they come through Iceland, and I’ve always found them enjoyable. I think by being the type of people who like reading the blog regularly they’ve self-selected as people who I would most likely get along with. It makes sense, but I still find this a pretty amazing side-effect of this new means of communication.

Ik denk dat hij daar wel een beetje gelijk in heeft, maar voorlopig zit ik nog in de fase dat mensen waarmee ik kan opschieten m’n weblog lezen. Andersom moet nog een klein beetje beginnen. Met een Nederlandstalige log help je daar natuurlijk ook niet echt aan mee, maar dit is dan ook vooral bedoeld om mezelf en jullie een idee te geven wat ik aan het doen ben en niet als kijkcijferkanon. :)