Zoals al eerder vermeld moet ik voordat ik aan de taalcursus mag meedoen eerst een soort entree-toets afleggen zodat ze een idee hebben in welke groep ik kan worden ingedeeld. Je kon je voorbereiden met de Icelandic Online 1 cursus, maar ik had al ongeveer een jaar geleden het boek Colloquial Icelandic gekocht en daar het een en ander uit gedaan, toen nog met het idee dat het een kleine vakantie zou gaan worden. Ik had dus een kleine voorsprong.

Het boek vond ik veel fijner werken, omdat er ook daadwerkelijk termen aan taalconstructies worden gekoppeld in plaats van het je zelf laten uitzoeken wat je nou eigenlijk aan het leren bent. Misschien is dat van persoon tot persoon anders, maar ik vind het prettiger om te weten dat je bezig bent met bijvoorbeeld de vervoeging van het werkwoord ‘zijn’ (vera) in plaats van dat je willekeurig woordjes aan het invullen bent.

  1. ik ben / ég er
  2. jij bent / þú ert
  3. hij, zij, het is / hann, hún, það ert
  4. wij zijn / við erum
  5. jullie zijn / þið eruð
  6. zij zijn / þau era