Ik heb gisteren niet echt iets verteld wat we hebben gedaan. Niet omdat we niks hadden gedaan, maar omdat ik er geen foto’s van had. We hebben de stadswandeling uit de Lonely Planet gids gelopen en aan het einde de allerbeste hot dogs van IJsland (en omstreken!) bij Bæjarins Beztu gegeten. Wat maakt deze hot dogs zo geweldig dat zelfs Bill Clinton ze perfect vond? Daarvoor moet je er een “með öllum” bestellen, met alles erop: ketchup, remoulade, mosterd en gebakken én verse uitjes. Ergens tussen die calorieen zit dan ook nog een worstje en een broodje en dat is heel goed te eten. :)

Het was vandaag 20ºC, weinig wind en onbewolkt, zo ongeveer het meest zeldzame weer op IJsland ooit. Je kan er altijd twee krijgen, maar eigenlijk nooit alledrie tegelijk. In de haven ligt al een paar dagen een cruise-schip uit Madeira, die hebben ook aardig mazzel met dit weer.

Vandaag zijn we zo’n andere typische toeristenattractie gaan doen en we hadden geen betere dag kunnen kiezen. Om 13:00 stapten we op de boot die ons naar het midden van de baai zou brengen om aldaar naar walvissen te gaan kijken.

Eerst even een rondje langs Puffin Island (Lundey) om de papagaaiduikers, de nationale vogel, te zien:

Wat een kleine beestjes zijn het en hoe grappig ziet het eruit als ze van de boot wegvliegen: Je ziet een zwart rompje met twee veel te grote knaloranje zwemvliezen.

Walvissen fotograferen is erg lastig, of ze moeten ongeveer ín je boot zwemmen, dus hier… Er staat er een op. Meer dan dit is me ook niet gelukt.

En we hebben natuurlijk weer de rest van de foto’s met onder andere Jan-van-Genten en nog een andere die identificatie kan gebruiken. :)

hoi Christian zo te zien vermaken jullie je wel .
het weer is bij jullie beter dan bij ons.
je hebt mooie foto,s geplaatst.
en heel veel succes met je stage groetjes.