Nou, IJsland doet z’n naam de eerste keer een klein beetje eer aan. Vannacht hadden we de eerste nachtvorst, heb al wat mensen het ijs van hun auto’s zien krabben en momenteel komt het kwik niet veel hoger dan 7 graden.

Dat was wel even fris toen ik vanmorgen buiten langs Miklabraut op de bus stond te wachten. Tegenover de koude lucht staat dan wel een onbewolkte hemel, en dus veel zon: Gewoon in de zon gaan staan en je hebt het niet koud.

Bij Egilsborg zijn ze zo vriendelijk om me een dagje eerder te laten aankomen, zodat de verhuizing iets minder problematisch verloopt dan in eerste instantie gedacht. Het komt dus op z’n IJslands alweer een keer goed ;)

Schijnbaar heeft iemand bedacht dat er een Blog Day nodig is en deze staat nu voor morgen op het program. Het idee erachter is om te vieren dat we vrij zijn om weblogs te schrijven en te lezen én natuurlijk als signaal aan de landen waar dit niet zomaar gaat, zoals in China waar de overheid sites als Blogger en Blogspot blokkeert. Morgen is tevens het einde van de taalcursus, dus ik zal eens zien of ik daar een wat langer verhaal over weet te schrijven om het af te sluiten.

It’s the end of an era! :-)

Sjáumst um klukkan þrjú…