…nu ga ik proberen orde te scheppen.

Vanaf afgelopen donderdag toen ik naar Egilsborg verhuisd ben tot vandaag was het een behoorlijke chaos. Rondrennen, dingen hier, dingen daar, toch nog wat vergeten, nog snel iets kopen…

Woensdagavond had ik al m’n spullen al ingepakt in koffers en alleen de spullen die ik donderdag nog nodig zou hebben op Sogavegur lagen nog rond. Daarom was ik al vrij snel klaar met mezelf klaarmaken om te vertrekken. Twee keer op en neer rijden met de bus was genoeg om alles van de ene naar de andere kamer te brengen. Het was ook écht genoeg, want nog een keer had ik niet getrokken. Ik heb afscheid genomen van Guðmundur en Renata, vond het een enorm fijn huis en als het niet zo afgelegen had gelegen en wel een internetverbinding had gehad had ik graag langer gebleven.

In Egilsborg was het nog een komen en gaan van toeristen, ik was de eerste student en werd maar even weggestopt op een zolderkamertje.

Nou ja, kon ik wel even hebben voor een paar dagen. Probleem is dat je je rotzooi ook gewoon laat liggen omdat het toch maar voor 2 nachten zou zijn. 2 werden er 3 en 3 werden er 4… Ach ja, het belangrijkste was dat ik intussen wel op m’n definitieve kamer zit.

Tussen al dit gedoe zat op vrijdag ook nog een barbecue bij een van de taalcursus-studenten thuis, ver buiten de stad. Een heel erg gezellige avond en ook de poging tot uitgaan was wel aardig; bij Sirkus binnen proberen te komen terwijl net Björk arriveert… Nja, dus niet. Achteraf hoor ik dat er twee daadwerkelijk nog binnen gekomen zijn en daar de stomdronken zangeres tegenkwamen. Misschien maar goed dat ik niet ook binnen ben gegaan :) Gelukkig hadden we ook nog een IJslandse bij die het op heerlijke wijze weet te ontnuchteren, mooie overeenkomst met de nuchtere Nederlander. Ik mag dat wel.
Zaterdag maar eens lekker niets gedaan, beetje wat spulletjes halen, verder niks.

Zondag weer even toerist gespeeld en per bus afgereisd naar Bláa Lonið, in het Engels beter bekend als de Blue Lagoon, een kunstmatig aangelegd geothermisch zwembad midden in de lavavelden met water verrijkt met silicaten waardoor het goed is voor de huid, in het bijzonder voor psoriasys-patienten. Hoewel het natuurlijk toeristen-attractie nummer 1 is (misschien gedeeld eerste met de “Golden Circle”), valt het erg op dat het seizoen afgelopen is: Je hoort meer IJslands dan andere talen. Ik vond het heerlijk, binnen enkele minuten ben je volledig ontspannen.

’s Avonds kreeg ik een snelle introductie 7th Sea RPG en rond twaalf uur was het tijd om m’n bezoek op te halen vanaf de BSÍ bus terminal; m’n oom bezoekt me een weekje.
Maandag dan de eerste échte werkdag (ja, ik weet niet zo goed hoeveel ik er nog ga krijgen), maar dat was dan echt een volledige dag van begin tot eind en eindelijk een redelijk normale dag.

En tot slot vandaag, eindelijk op m’n definitieve kamer. Het is niet enorm, maar het is zeker voldoende en al helemaal beter dan zo’n hok recht onder het dak. Ook gelijk van de gelegenheid gebruikgemaakt om de router even te “hacken” en fatsoenlijk te configureren. Dat weet de rest nog niet, maar dat komt morgen wel.

Vanavond nodigde m’n oom me ter diner uit. Nou, het is niet goedkoop om iets te eten in een restaurant… Wel lekker trouwens; gerookte papagaaiduikerborst vooraf (stel je je iets als carpaccio voor, maar dan met reepjes ipv plakjes), walvis pepersteak (mals!) en skyr brulée (wow, dat is echt lekker!) als toetje.