In plaats van richting het noorden kan je natuurlijk ook naar het oosten rijden en dat vond ik zelfs nog een mooiere omgeving dan het wat dor aandoende westen. Daarnaast hadden we ook het weer heel erg mee.

Onze bestemming voor zondag was Vík. Ik had het idee dat dit een vissersdorp was, maar er is geen haven, hoewel het aan zee ligt. We reden nog net iets verder waar het groen plaatsmaakte voor zwart en geen boom meer te bekennen was.
Ik weet niet of het weertype hier erg karakteristiek is voor de omgeving, maar ik vraag me serieus af waarom mensen in Vík wonen en wat ze er in hemelsnaam doen. Er is namelijk niets anders dan rotsen en grasvelden. Ik kan me bijna niet voorstellen dat iedereen hier in de wolindustrie zit.

Goed, we gingen op weg dus. Onderweg kom je paarden en schapen tegen die over de weg lopen.

Voorzichtig zijn, als je er een aanrijdt heb je schade aan je auto en een schaap.

Naast levende natuur is er ook levenloos natuurschoon, zoals watervallen. Een hele hoop.

Seljalandsfoss, waar je achter door kunt lopen (en waar je dan kletsnat uit komt)

Skógarfoss, mét regenboog

Vóór Vík is alles groen en mooi, ná Vík: Compleet lege landschappen met tot aan de horizon zwart zand, aangespoeld door de gletscher-rivieren en door overstromingen na vulkaanuitbarstingen.

Dit was het punt waarop we vonden dat we ver genoeg van huis waren en we terugreden. We stopten nu in Vík in de hoop iets van leven te ontdekken, maar meer dan wat verdwaalde toeristen en Vínbúð-klanten kwamen we niet tegen op deze zondag.

Rotsformaties net buiten de kust van Vík

Op de terugweg reden we Dýrhólaey op, een vulkanisch eiland aan de kust, vooral bekend door een boog die ik niet op de foto heb. Wel een andere van interessant gevormd vulkaan-gesteente:

Verschillende soorten lava liggen hier over elkaar heen. Verschillende uitbarstingen resulteren in verschillende typen lava.

Zo lijken het net los gestapelde stenen, maar het is één blok steen.

Nog een derde soort lava, deze was duidelijk heel vloeibaar.

Meer foto’s.

“Nearly 20 years ago The Sugarcubes put out on their own label Smekkleysa SM, their first single Birthday. This release was the start to the splendid career of The Sugarcubes, and impressive releases of Icelandic artists in Iceland and abroad alike. These first steps made by The Sugarcubes have made and everlasting impact and influence on the Icelandic export of music.

It is therefor with unbound joy we announce the 20th anniversary concert of Birthday and The Sugarcubes in Reykjavik on the 17th of November. The Sugarcubes will take to the stage for the first time in 14 years.

De reunie van Bjork, het lijkt wel allemaal te gebeuren in Ijsland ;)

Björk wordt inmiddels misschien wat ouder, maar ze is nog niet uit elkaar gevallen, een reünie van haarzelf is dus misschien overbodig ;)

Ik was inderdaad van plan naar dat concert te gaan.

Gegroet,een vraag in het visserdorp zou een monument staan van verdronken vissers?Kan het dat de vissers Belgen zijn uit Oostende zoja
staat de naam ROUZEE er bij mijn overgrootvader
de groeten,bestaan erfotos van ?

Het visserdorp VIK

In Vík is inderdaad een monument voor verdronken zeelieden. Of ze uit Oostende kwamen durf ik niet te zeggen, maar dat zou inderdaad best zo kunnen zijn.

Dit monument heb ik gezien: http://www.eldey.de/Landschaft/Sudland/Gedenkstein/gedenkstein.html

Ik kan me niet herinneren dat er specifiek namen op stonden.