17 november 2006

U heeft gestemd…

Wordt er in Nederland gediscussieerd over stemcomputers, wij doen het vanuit het buitenland gewoon lekker per brief. En dat heeft één nadeel, je moet ook hier het huis uit om te gaan stemmen en laat nou dat net de laatste dagen niet heel prettig zijn geweest.

Het stembiljet gaat in de witte envelop en samen met
de gele brief waar je je handtekening op zet in de erg oranje envelop

Het is hier -7ºC, met gemelde gevoelstemperaturen tussen -20ºC en -36ºC, vooral door de ongekend sterke en aanhoudende wind… Brrrrr, koud, maar het heeft op zich ook wel wat. Eerst drie lagen kleding, handschoenen aan, sjaal om, muts op, dan naar buiten en nog steeds het gevoel hebben dat je niks aan hebt. De wind blaast gewoon overal dwars doorheen.

Mijn tijd hier zit er bijna op, het wordt een week van afscheid nemen. Ik had niet verwacht dat me dat zó zou tegenstaan. Het liefste zou ik gewoon “tot over een paar weken” zeggen, maar dat gaat alleen maar op voor een paar mensen. Het is jammer om als een van de eersten (misschien zelfs dé eerste) te moeten vertrekken, want het is veel leuker om mensen uit te zwaaien dan om zelf weg te gaan.

Vier maanden zijn heel snel gegaan en toch voelt augustus heel erg ver weg (waarschijnlijk door het weer :) ).

Nog één weekend en zes dagen werken op de universiteit en dan sta ik weer in Nederland waar tot gisteren nog steeds zomerse temperaturen heersten. Nou ja, voor IJslandse begrippen dan. Hopelijk zakt de temperatuur nog een beetje, dan is de klap niet zo groot :) .

Categorieën